Pisici de rasa

Pisici de rasa

Pisici de rasa

Pisici de rasa

Pisici de rasa

Birmaneza

Caracteristici generale ale pisicii Birmaneza:

Petrece cateva momente in compania unei pisici de rasa Birmaneza si vei realiza imediat de ce aceasta pisica adorabila si afectuoasa a fost considerata a fi sacra in tara ei natala Burma. Inca de la originile sale, ca si Pisica de Templu in Burma, aceasta felina fabuloasa si-a croit loc in inimile si casele(bratele) iubitorilor de pisici din intreaga lume.


Originea si istoricul rasei Birmaneza:

Originile acestor pisici din rasa Birmaneza nu sunt foarte certe, ele au fost crescute ca si animale sacre de companie, exstand numeroase legende privitoare la modul in care au ajuns sa posede o asemenea blana magnifica. Se zice ca, cu secole in urma, toate pisicile prezente in templele sacre din Burma, aveau o blana lunga si matasoasa, de un alb pur si ochi stralucitori, de culoarea aramei. Se spune ca rasa Birmaneza a rezultat in urma imperecherii dintre rasa Siameza cu labute albe si pisici cu par lung care a avut loc in anul 1924, in regiunea Nissa. In anul 1926 rasa de pisici Birmaneza a fost prezenta pentru prima data intr-o expozitie internationala a felinelor, organizata la Paris. Aceste pisici de rasa Birmaneza au fost pe punctul de a disparea in timpul celui de-al doilea razboi mondial. In anul 1950, aceste feline erau numite oficial sub termenul de pisica sacra birmaneza, pentru a se evita confuziile cu rasa Burmeza.Standardul rasei Birmaneza:

Cap: scalp puternic, usor rotund, distinctiv cu maxilare puternice.
Ochi: aproape rotunzi, de un albastru stralucitor, expresivi.
Urechi: mici.
Corp: compact, bine proportionat, femelele sunt mai mici decat masculii.
Coada: de lungime medie, proportionala cu trupul.Blana:

Culoare: Rasa Birmaneza cunoaste peste 40 de varietati, dintre care amintim:
Seal point sunt pisici ale caror extremitati sunt brun-inchise, culoarea corpului este crem-pal, culoarea nasului este brun-inchis si pernitele sunt de culoare roz;
Chocolate point are culoarea extremitatilor ciocolatei cu lapte, nasul este maro-roscat si pernitele roz;
Blue point sunt pisici ale caror extremitati sunt albastru-gri, culoarea corpului este alb-albastrui, nasul este de culoarea bleu-ardezie, cu pernute roz;

Liliac point are culoarea extremitatilor gri otel roz, culoarea corpului este alb cu nas mov;

Red point sunt pisici ale caror extremitati sunt roscate , culoarea corpului este alba si a nasului e roz;

Crem-inchis are culoarea extremitatilor crem, corpul e alb si nasul e roz.
Durata de viata: peste 15 ani.Personalitatea rasei de pisici Birmaneza:

Temperamentul ei este echilibrat, afectuos, aproape asemanator cu cel al unui caine, necesitand in permanenta atentie si dovezi de afectiune din partea stapanului. Aceste pisici de rasa Birmaneza sunt calme si se inteleg bine cu alte animale de casa si cu copii educati, ce stiu cum sa se comporte cu un animal. Sunt recunoscute in intreaga lume pentru dispozitia lor mereu vesela si firile jucause. Sunt deosebit de adaptabile la tot ceea ce le inconjoara si la dorintele prietenilor lor umani.
In calitate de stapan al unei pisici  Birmaneza, trebuie sa stii ca in momentul in care ii faci cunostinta cu un animal nou de casa, trebuie de fiecare data sa supraveghezi si sa observi comportamentul lor unul fata de celalalt, pentru o perioada extinsa de timp, iar abia apoi poti decide daca se inteleg sau nu si daca pot trai impreuna in armonie.


Ingrijirea rasei Birmaneza:

Aceste pisici nu necesita un periaj regulat spre a se mentine in forma maxima aspectul matasos si stralucitor al blanii. Cu toate astea, Birmaneza apreciaza momentele dedicate ingrijirii mantalei, fiind un bun prilej de a se cuibari in bratele iubitoare ale stapanului si a se apropia si mai mult de acesta.
Periajul saptamanal al blanii ajuta la indepartarea firelor de par moarte in exces si previne incalcirea lor, iar in acelasi timp va va ajuta sa tineti sub control problema naparlitului.
Este pisica Birmaneza alegerea potrivita pentru tine?
Pisica Birmaneza reprezinta optiunea ideala pentru iubitorul de feline ce isi doreste un animal de casa pe care este pe atat de placut sa il strangi la piept pe cat este sa il iubesti. Aceasta felina impresioneaza prin temperamentul pozitiv si prin cat de bine se intelege cu oamenii, animalele si copiii.
Nu va trebui sa iti faci griji pentru lucrurile tale valoroase, situate pe rafturi inalte deoarece rareori se catara, de cele mai multe ori Birmaneza prefera sa se joace pe podea sau sa stea lungita pe canapea. Daca esti in cautarea unei pisici deosebit de prietenoase si de care sa te indragostesti pe loc atunci pisica Birmaneza este ceea ce cauti.
Birmaneza este una dintre cele mai frumoase si mai misterioase pisici din lume, avand o istorie complet invaluita in folclorul antic si legende. Asadar nu este de mirare ca aceste feline superbe au captivat imaginatia si sunt atat de populare in toata lumea. In fiecare an toti crescatorii acestor pisici de rasa Birmaneza isi denumesc pisicile cu o litera prin rotatie din alfabet(in 2007 toate felinele de rasa Birmaneza au putut fi denumite cu litera E, in vreme ce cele din 2008 cu litera F). La prima impresie poate parea o practica ciudata, dar e in realitate o metoda deosebit de originala de a determina varsta unei pisici, doar prin aflarea numelui ei.
Companioni umani ideali:
     -familii cu copii
     -persoane singure ce au si alte animale de casa
     -cei pentru prima oara proprietari de pisici.

Pentru mai multe informatii despre aceasta rasa, va rugam sa ne contactati!


© Copyright 2010 Pisiciderasa.com